ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

abalaska cv photo
Εδώ θα δείτε το προφίλ μου στο:linkedin logo
Γεννήθηκα στην Αθήνα, και αποφοίτησα από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή με βαθμό «Άριστα». Εισήχθην μέσω Πανελληνίων εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών απ’ όπου και αποφοίτησα τον 3/1993 με βαθμό «Λίαν Καλώς».

Κατά την περίοδο 6/1993 έως 12/1994 υπηρέτησα ως Αγροτική Ιατρός (υπηρεσία υπαίθρου), στο Περιφερειακό  Ιατρείο Λυρκείας, του Νομού Αργολίδας.

Στη συνέχεια ειδικεύτηκα επί πενταετία στην Παθολογία, στο Νοσοκομείο 417 ΝΙΜΤΣ, στην  Γ΄ Παθολογική Κλινική (Διευθυντής : κ. Κ.  Τέγος), και έλαβα τον τίτλο της ειδικότητας τον 9/2001. Ακολούθως εργάστηκα στη Δ΄ Πανεπιστημιακή Παθολογική  Κλινική  του Σισμανογλείου Νοσοκομείου (Καθηγήτρια κ. Ε. Γιαμαρέλλου) ως Επιστημονική Συνεργάτις της Κλινικής από τον 1/2002 έως τον 1/2003. Κατά την περίοδο αυτή, παρακολούθησα τις δραστηριότητες της Κλινικής (κλινικές και εκπαιδευτικές) και ειδικότερα εκείνες της Ομάδας Λοιμώξεων, προς απόκτηση κλινικής εμπειρίας στο αντικείμενο των Λοιμώξεων.

Από το 2003 έως σήμερα, εργάζομαι στο «Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης νοσημάτων» (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Από 4/2/2008 έως 3/2/2011, εκπαιδεύτηκα στη Λοιμωξιολογία, στην Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική και Ειδική Νοσολογία, στο Γ.Ν.Α. «Λαϊκό» και έλαβα μετά από εξετάσεις, τον τίτλο της εξειδίκευσης στη Λοιμωξιολογία.

Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2006 έως 2008, παρακολούθησα στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον κύκλο Σπουδών του Διετούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος με θέμα «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», απ’ όπου αποφοίτησα στις 30/9/2008,  με βαθμό «Άριστα», (2η κατά σειρά βαθμολογίας/τιμητική διάκριση υποτροφίας).

Τον 5/2009, μετά από επιτυχή συμμετοχή μου σε διεθνείς εξετάσεις της “International Society of Travel Medicine”(ISTM), έλαβα το Δίπλωμα Ταξιδιωτικής Υγείας (“Certificate in Travel Health”). Έκτοτε παρέχω υπηρεσίες ταξιδιωτικής ιατρικής,  πριν από την αναχώρηση για κάποια χώρα του εξωτερικού (ιατρική εξέταση, εμβολιασμός, ανθελονοσιακή αγωγή κ.λπ.), καθώς και μετά την επιστροφή σε περίπτωση ασθένειας. Από τον 7/2011 έως σήμερα, διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο στη Ν. Ερυθραία και παρέχω τις υπηρεσίες μου στη ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κηφισιάς. Είμαι συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ.

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ:

 • Μέλος της συγγραφικής ομάδας των εκδόσεων του «ΚΕΕΛΠΝΟ», «Οδηγός Αντιμετώπισης Ραδιολογικών-Βιολογικών και Χημικών Συμβάντων στο Νοσοκομείο». Αθήνα, 2004.
 • Μέλος της συγγραφικής ομάδας των εκδόσεων του «ΚΕΕΛΠΝΟ», «Συνοπτικός Οδηγός Υγείας για ταξιδιώτες». Αθήνα, 2005.
 • Μέλος της συγγραφικής ομάδας και επιμέλεια  των εκδόσεων του «ΚΕΕΛΠΝΟ», «Εγχειρίδιο Ταξιδιωτικής Ιατρικής». Αθήνα, Ιούνιος  2007.
 • Μέλος της συγγραφικής ομάδας: «13ο Θεματικό Συνέδριο. Εντατική Θεραπεία & Επείγουσα Ιατρική: Κατευθυντήριες Οδηγίες», Επιμέλεια Γ.Ι. Μπαλτόπουλος. Αθήνα, 2010. Συγκεκριμένα, πραγματοποίησα τη συγγραφή  των κεφαλαίων: 1) Οδηγίες για τη διάγνωση και αντιμετώπιση των λοιμώξεων που σχετίζονται με ενδαγγειακούς καθετήρες (2009-Επικαιροποίηση Οδηγιών από την IDSA) & 2) Κατευθυντήριες οδηγίες για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία της λοιμώδους ενδοκαρδίτιδας (ΤΟΜΟΣ ΙΙ).
 • Μέλος της συγγραφικής ομάδας της 2ης έκδοσης του «ΚΕΕΛΠΝΟ» & της «Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων», «Κατευθυντήριες Οδηγίες για τη Διάγνωση και τη Θεραπεία των Λοιμώξεων» - Ενότητα: Κατευθυντήριες Οδηγίες για τη διάγνωση και τη θεραπεία Ειδικών λοιμώξεων (Ελονοσία). Αθήνα, 2015.
 • Δημοσιεύσεις εργασιών σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά.
 • Δημοσιεύσεις στον τύπο.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

 • «Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων»
 • «Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας»
 • «Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Μυκητολογίας»
 • «Ελληνική Εταιρεία Ταξιδιωτικής(Γεωγραφικής) & Τροπικής Ιατρικής»
 • «ESCMID» (European Society of Clinical Microbiology and Infectious Diseases)
 • «ISTM» (International Society of Travel Medicine)

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Αγγλική , Γαλλική.

© 2018 ΑΣΗΜΙΝΑ ΜΠΑΛΑΣΚΑ MD, MSc Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος Κάτοχος Διπλώματος Ταξιδιωτικής Υγείας (CTH®) All Rights Reserved.